Tarkista tämä tieto aina, kun ostat tarjottimen lihaa. Se on erittän tärkeää!

Tarkista tämä tieto aina, kun ostat tarjottimen lihaa. Se on erittän tärkeää!

Kun ostat eläinperäisiä elintarvikkeita supermarketissa on tärkeää aina tarkistaa, että ne ovat tuoreita ja hyvin säilytettyjä. Tässä on joitain hyödyllisiä vinkkejä.

Tarkista tämä tieto aina, kun ostat tarjottimen lihaa. Se on erittän tärkeää!

Tarkista tämä tieto aina, kun ostat tarjottimen lihaa. Se on erittän tärkeää!

Näin raakaa lihaa tulee käsitellä

Raaka liha on erittäin herkkää, se on säilytettävä oikein, muuten vaarannat sen bakteerikontaminaatio. Suosittelemme ostamaan lihaa turvallisista ja luotettavista lähteistä, jotta saat aina tuoreen ja hyvin säilyneen tuotteen. Yleisesti, raakaa lihaa ei saa säilyttää huoneenlämmössä, mutta se on kuljetettava erityisissä lämpösäiliöissä ja laita se jääkaappiin välittömästi sen jälkeen. Lisäksi on suositeltavaa pitää raaka liha erillään kypsennetystä lihasta ristikontaminaation välttämiseksi.

Suosittelemme, että nautit lihan etiketissä ilmoitettujen aikojen sisällä. Yleensä valkoinen liha on suositeltavaa syödä 48 tunnin sisällä ostosta, punainen liha viipaleiksi leikattuna 4 päivän sisällä, kun taas suuria paloja voidaan odottaa myös 7 päivää. Jos haluat pakastaa lihan, suosittelemme, että teet sen vain, jos se on todella tuoretta, muuten vältä sitä. Muista myös aina lihaa pakastettaessa merkitä tarraan tarkka pakastuspäivämäärä. Pakastettua lihaa voidaan syödä 3–12 kuukauden ajanRiippuu tietysti lihatyypistä. Sulata liha jääkaapissa tai mikroaaltouunissa, ei koskaan huoneenlämmössä, ja käytä se 24 tunnin kuluessa sulatuksesta.

Ole varovainen sianlihan kanssa

Kulutus porsaan liha joskus se voi olla suuri vaara terveydellemme. Itse asiassa tämäntyyppinen liha voi aiheuttaa infektioita, joita ei pidä aliarvioida. Kun kokit käsittelevät lihaa käsin, heidän on aina tehtävä se turvallisuusmääräyksiä noudattaen, jotta vältytään terveydellisiltä hätätilanteilta. Sianliha tulee kuluttaa tai pakastaa viimeistään 3/5 päivää oston jälkeen.

Jälleen, jos sinulla on pakastettua sianlihaa, sinun täytyy sulattaa se jääkaapissa tai mikroaaltouunissa. Jos kuitenkin jätit sianlihaviipaleet huoneenlämpöön, suosittelemme, että hävität ne etkä käytä niitä. Jos sianliha ei ole enää hyvää, sen huomaa heti väristä. Jos sillä ei ole enää klassista vaaleanpunaista väriä, vaan se saa harmaita sävyjä, se tarkoittaa, että se ei ole enää hyvä.

Jopa haju voi tässä tapauksessa auttaa sinua. Jos siitä tulee epämiellyttävää ja eltaantunutta hajua, suosittelemme tietysti olemaan valmistamatta sitä ja nauttimasta sitä, koska se voi olla erittäin vaarallista terveydelle.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat parhaat uutiset joka viikko esikatseluna